Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = NULL, $id = 0) in /storage/content/82/157082/lovfall.se/public_html/wp-content/themes/Memoir/functions.php on line 100 Guiling | Lövfall

Guiling

Så är vi på väg till Guilin. Vi har passerat säkerhetskontrollen där jag passerat en och skulle tömma ryggsäcken på vattenflaskor, vips var passet borta. Svett svett svett, snabb koll i vattencontainern inget pass. Snabbkoll i väskorna inget pass och i den ligger också flygbiljetten. Björn kommer och jag börjar om igen och i en väska ligger passet och biljetten. Björn kollar sedan upp var jag stoppar passet och biljetten. Hehe, även han blev lite skakad.

På morgonen var vi till Oriental Pearl Tower och upp i utsiktstornet höjd 263m, total höjd 432m, sedan ner några meter och där kunde man gå ut på glas och kolla ner på vägen och trafiken under. Gav en viss kick, dagen var ganska klar så utsikten var vacker.

Vi var lite tidigare och besökte silkesfabriken en mycket intressant upplevelse. Efter 20 dagars ätande börjar larven att spinna in sig i en kokong och under 7 dagar spinner den en tråd på 1000m, en tråd som är starkare än en ståltråd i samma diameter. Nu dödar man larven genom att man kokar kokongen och sedan nystats 8 kokonger tillsammans till en tråd. Jag fick i uppdrag att dra en silkesstrumpa över en hållare och fick ta i av alla krafter ett fruktansvärt starkt material. Ibland väver två larver tillsammans en kokong vilken då innehåller 2000m silke men kvaliteten är inte lika fin.

En bil eller buss är helt obrukbar om inte signalen fungerar, blinkers behövs inte och vad de vita heldragna linjerna på vägen i Kina har för funktion har jag försökt räkna ut, men inte lyckats med, för passera dem det får man definitivt, eller? Och vem som kommit på att man ska köra om på vänster sida har bara fel, fel, fel. Funkar lika bra på högersida har vi redna nu massor med bevis på.

Submit a Comment